Lásku k vaření, cit pro správné zacházení se surovinami a respekt ke střídání ročních období, získal už v dětství v rodných Jeseníkách, na zahradě a v kuchyni svých prarodičů. Dědeček ho zasvětil do tajů přírody, kdy se co seje, sází, sklízí, kdy má ovoce a zelenina nejlepší chuť. Babička, které často pomáhal vařit, mu vysvětlila jak se surovinami pracovat a jak je využívat beze zbytku, s respektem k farmářům a s ohledem na udržitelnost. Vždy se snaží hledat to nejlepší na trhu a klade důraz na výběr jak surovin, tak dodavatelů.

Měl jsem tu čest pracovat se světoznámými šéfkuchaři. V jejich týmech jsem získal rozsáhlé zkušenosti, které jsem přetavil do výjimečně komplexního, sofistikovaného přístupu k vaření.
Vybírám to nejlepší z ´haute cuisine´, moderních trendů i z mimoevropských kuchyní, abych povýšil každý pokrm na koncert pro všechny smysly.
Harmonická kompozice, která bere v úvahu nejen chutě, vůně a vzhled, ale i způsob jak se pokrm bude jíst, aby si host mohl vychutnat nejjemnější chuťové nuance, poskládané do logicky provázaného celku.
Jan Knedla
JANOVY INSPIRACE
Poměrně záhy začal sbírat zahraniční zkušenosti ve světě vysoké gastronomie, konkrétně ve Skotském Glasgow v Hotelu Hilton. Velký vliv na jeho styl mělo působení v michelinských restauracích. Hned první angažmá ho zavedlo zpět do Čech, kde v restauraci Allegro * Michelin hotelu Four Seasons po boku Andrey Accordiho strávil 2 roky.
- Letní sezonu strávil v italském Ravellu, kde působil v restauraci Rossellinis** Michelin, hotelu Palaco Sasso pod vedením Pina Lavarry
- 1 rok prožil v londýnské restauraci L´Atelier** Michelin, nejslavnějšího šéfkuchaře světa Joëla Robuchona
- další velkou výzvu si pro něj opět připravil Andrea Accordi, tentokrát v nově otevřeném Four Seasons v Petrohradu, v restauraci Percorso na pozici zástupce šéfkuchaře, zde s AA strávil 3 roky
- asi nejvíce jeho filosofii ovlivnila práce v jedné z nejlepších restauraci světa Amber** Michelin, hongkongského hotelu The Landmark Mandarin Oriental, kde působil opět jako zástupce šéfkuchaře po boku Richarda Ekkebuse
- velkým počinem je jistě spoluzaložení restaurace Birch v Petrohradu, která stále patří mezi nejlepší restaurace v Rusku
- v roce 2019 neodolal voláni domoviny a přijal nabídku šéfkuchaře v pražském 5* hotelu Carlo IV, kde pomohl nastartovat zcela nový kulinární koncept. V tu chvíli, ale Janovi do úspěšné kariéry zasáhla pandemie covidu, která na dlouhé měsíce uzavřela všechny hotely a restaurace
V této, pro celý svět náročné době, Jan dostal nabídku účastnit se konkursu na šéfkuchaře restaurace Papilio v nově budovaném hotelu Chateau Papillon Resort Hotel & Spa.
Jan se stává šéfkuchařem restaurace Papilio, kde spolu s Vámi začíná psát novou životní kapitolu....